L’alpinista catala David Blot es mort

Diumenge a la matinada, una gran allau al Mont Blanc, causada pel despreniment d’una part d’una glacera, va causar un mort, dos desapareguts –que ahir a la nit encara no havien estat trobats– i no pas menys de quatre ferits d’importància.

Ahir es va saber que el mort era l’alpinista català David Blot, de Perpinyà. Blot, membre del club de muntanya de la Cerdanya-Capcir, era un muntanyenc expert acostumat a rutes difícils i havia participat en expedicions anteriors als Alps, però també a l’Himàlaia.

Diumenge a la nit una quinzena d’escaladors que pujaven el Mont Blanc de nit, per evitar la calor, van ser sorpresos pel despreniment d’una part d’una glacera, que va originar una enorme allau poc abans de les tres de la matinada. L’accident va passar a la cara nord del Tacul quan els alpinistes eren a 4.100 metres d’altitud.

Segons les autoritats, la causa de l’accident és natural i, tot i que no és freqüent, pot passar en la temporada d’estiu.

Immediatament, es va organitzar un equip de rescat que al cap de poques hores va poder traslladar els dos ferits més greus, que són dos alpinistes alemanys, a un hospital.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*