1940/ 2018 … Omenatge al President LLuis Companys

https://imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2018/10/Captura-de-pantalla-2018-10-15-a-les-8.40.18-15084208-604x270.pngEl 15 d’octubre del 1940 el president Lluís Companys era afusellat al fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc pel règim franquista. Avui en fa 78 anys, i el partit del president, Esquerra Republicana de Catalunya, ha fet el tradicional homenatge al president assassinat. El president de la federació d’ERC a Barcelona, Robert Fabregat, ha dit en l’acte d’anit al lloc on Companys fou afusellat: ’Som aquí per homenatjar el president Companys, però també per recordar les persones que pateixen presó i exili per defensar els nostres ideals i per haver donat la veu a la ciutadania a través de les urnes l’1-O. El president Companys va ser un home valent i compromès. Va ser empresonat diverses vegades, i també va haver de patir l’exili, per defensar els seus ideals. La justícia espanyola encara no ha declarat nul el seu judici, i la repressió és més vigent que mai.’

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*