Eleccions Europèas / Regions e Pobles Solidaris amb los ecologistas EELV

http://www.adeo-oc.eu/wp-content/uploads/2014/06/Photo-FA-284x300.pngRegions e Pòbles Solidaris (RPS) a designat François Alfonsi (Partit de la Nacion Còrsa) e Lydie Massard (Union Democratica Bretona) coma tèstas d’aficha de sa candidatura a las eleccions europèas dins la Republica Francesa. La federacion autonomista s’i presenta en coalicion amb Euròpa Ecologia-Los Verds (EELV), qu’a reservat las novena e catorzena plaças de sa lista a Alfonsi e Massard, respectivament.

Es aital que RPS e EELV repetisson la formula de 2009, que menèt Alfonsi a ocupar un sèti del Parlament Europèu pendent la legislatura 2009-2014.

Los sondatges electorals considèran malaisit, mas pas impossible, qu’EELV pòsca obténer nòu sètis —los necessaris per qu’Alfonsi siá elegit—, mai que mai se la tendéncia alçaira que detèctan los sondatges se confirma. Força mai improbable es que Massard reüssisca son eleccion.

A Brussèlas, lo Partit Verd Europèu e l’Aliança Liura Europèa —referent europèu d’RPS— fan partida del meteis grop parlamentari dempuèi 1999.

INFO / LO JORNALET

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*