Carles Puigdemont dins lo Parlament Europeu

https://imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2019/03/027d05ed-36f1-422a-9d46-9423ab56bb1f-04181035-604x270.jpgEl president Carles Puigdemont ha entrat al Parlament Europeu avui a la tarda per inaugurar una exposició sobre el català organitzada per l’eurodiputat Ramon Tremosa i l’ONG Plataforma per la Llengua.

Puigdemont, que no era entre els noms anunciats en la convocatòria de l’ONG per a la inauguració de la mostra, ha accedit per primer cop a l’edifici de la institució des que viu a Bèlgica i ho ha fet convidat per l’oficina de Tremosa. Els noms que sí que constaven en la invitació a la premsa són els dels exconsellers Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí, que ja han entrat anteriorment a l’edifici.
L’entrada a l’Eurocambra té lloc pocs dies després que el president Antonio Tajani vetés una conferència conjunta del president Puigdemont i el president Quim Torra adduint ‘motius de seguretat’.

En tot cas, però, el veto a la conferència no mencionava explícitament que es prohibís l’accés de Puigdemont a la institució, que només podria impedir-se a través d’una ordre directa de Tajani.

Des que és a l’exili, Puigdemont ha entrat als parlaments de Finlàndia, Dinamarca, Irlanda, Regne Unit, Alemanya, les illes Fèroe, Baviera, Flandes i Suïssa. Amb tot, és el primer cop que ho fa a la cambra europea.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*