L’ONU DEMANDA LA LIBERTAT PER ORIOL JUNQUERAS , JORDI SANCHEZ E JORDI CUIXART

https://imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2019/05/foto_3254823-29130927-e1559128391963-550x270.jpgEl grup de Treball contra les Detencions Arbitràries, que depèn del Comitè de Drets Humans de l’ONU, ha fet públic un veredicte en què demana la llibertat immediata d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A més, el document insta el govern espanyol a indemnitzar-los i fer una investigació ‘exhaustiva i independent’ del cas.

Entre les conclusions, argumenten que l’empresonament de Junqueras, Sànchez i Cuixart és arbitrària i que Espanya ha d’adoptar ‘les mesures necessàries per a reparar la situació sense dilació’. També precisa que se’ls ha de concedir el dret efectiu d’obtenir una indemnització i altres reparacions d’acord amb el dret internacional.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*