Mobilisacion per la democracia dimars 2 de julhet a Estrasburg !

https://www.larepublica.cat/wp-content/uploads/2019/05/1559151548479.jpgEl Consell per la República Catalana ha fet una crida a la mobilització per al 2 de juliol, dimarts, a Estrasburg, coincidint amb la constitució del Parlament Europeu. A través d’un comunicat, l’entitat demana que es faci una “demostració massiva de suport a la democràcia i per la llibertat dels presos polítics”, recull l’ACN. Ahir l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Poble Lliure, Crida Nacional i Junts per la República s’hi havien afegit a la convocatòria.

El Consell reclama a l’eurocambra que no permeti l’exclusió de tres eurodiputats catalans, en referència a Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras, vetats la setmana passada quan anaven a recollir l’acta de diputats i exigeixen respecte als resultats de les eleccions europees del dia 26.

El Consell per la República explica que es coordinarà amb les entitats socials i polítiques que donin suport a aquesta mobilització, i demana la solidaritat a aquelles entitats civils i polítiques que se sentin concernides en la defensa dels drets i la democràcia a Europa. Segons l’organització, la violació dels drets d’aquests quasi 2,3 milions de ciutadans (la suma dels vots de Junts xCat i ERC) suposaria un “gravíssim precedent que deixaria tocada la credibilitat del Parlament Europeu”. I afegeixen que l’eurocambra es veuria “incapaç” de garantir el respecte als drets fonamentals dins de la mateixa institució i, per tant, incapaç de poder representar tots els ciutadans europeus, tal com determina el Tractat de Lisboa. El Consell defensa que el Parlament el formen els “representants dels ciutadans de la Unió” en lloc dels “representants dels pobles dels estats” com fins aleshores.

Avui.cat

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*