La Passem … del Bearn al Roergue en 2020

https://images.larepubliquedespyrenees.fr/2018/05/28/5b0b7b5ea43f5ec36f512fb3/golden/1000x625/jan-de-nadau-aux-cotes-notamment-de-francois-bayrou-a-lu-le-message-secret-de-la-passem.jpgLa corsa per la lenga occitana La Passem arriba ara en Roergue. Un collectiu es a se formar per organizar al mes de junh de 2020 aquela granda corsa de 400 quilomètres en relèus, sens s’arrestar, de jorn coma de nuèch, de Viaur a Carladés, de las montanhas d’Aubrac als causses, de Leveson als rogièrs de Camarés, de la ribièira de Marcilhac als segalars. Quatre cents quilomètres per dire l’urgéncia e la necessitat de la transmission de la lenga, per finançar de projèctes novèls e estructurants, per comunicar, per partejar, per far la fèsta.

L’organizacion d’aquel collectiu e lo lançament de l’eveniment se presenta deman près de Rodés amb un aperitiu e un repais tirat de la saca. Rendètz-vos a 19h al pargue de Vabres, a 7 km de la capitala de Roergue sus l’estrada de Marcilhac. Los organizaires menan l’aperitiu, las taulas, las cadièras, los veires, las escudèlas, los cotèls e las forquetas, del temps que los convidats tiran lo repais de la saca.

 . INFO : LO JORNALET     . FOTO : LA PASSEM A PAU AMB JOAN DE NADAU E BAYROU .

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*