Quim Torra , Pdt de la Generalitat de Catalunya  » El cami de la ruptura democràtica « 

https://imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2019/08/IMG_2487-20120643-567x270.jpgEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha apujat el nivell de confrontació ‘democràtica i pacífica’ amb l’estat espanyol i ha fet una crida perquè l’independentisme basteixi un programa que impliqui tothom per a aconseguir una ruptura democràtica. Ha donat suport així a l’opció de confrontació del president Carles Puigdemont, l’endemà que el vice-president Oriol Junqueras insistís que l’única solució pot passar pel diàleg i la democràcia. Torra ha pronosticat que la sentència del Tribunal Suprem espanyol serà el ‘tret de sortida’ per a la fase definitiva del procés i ha demanat a l’independentisme que reprengui la iniciativa.

Torra ha obert el curs polític en una conferència a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), a Prada de Conflent. Hi ha proposat deu punts per a recompondre el full de ruta de l’independentisme. Tornar a prendre la iniciativa; ser constructius; actuar amb unitat i aturar la batalla entre independentistes; arriscar-se per guanyar; recuperar la confiança i acceptar les crítiques; desobeir lleis injustes i obeir la pròpia sobirania; confrontar-se democràticament a l’estat espanyol; debatre, avançar i construir; i que la sentència sigui la condemna de l’estat espanyol.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*