1er d’octobre 2017 – 2019 CAP A LA REPUBLICA CATALANA !

  El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vice-president, Pere Aragonès, han comparegut acompanyats del govern en ple al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat per a llegir el Compromís del Primer d’Octubre, avui que fa dos anys del referèndum de l’1-O. Amb aquest document, el govern commemora el dia del referèndum, que qualifica de ‘jornada fundacional del republicanisme d’avui a Catalunya’, i assumeix el ‘compromís d’avançar sense excuses cap a la República Catalana, perquè sigui una realitat’. Així mateix, destaca que aquest camí es farà democràticament i pacíficament.

El Compromís del Primer d’Octubre estableix que el govern ‘es compromet a persistir fins a assolir la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats’. I rebla: ‘És un compromís amb la ciutadania de Catalunya, pensi com pensi, per fer d’aquest país un país millor per a viure i fer realitat els nostres projectes col·lectius i personals.            ( Vilaweb.cat / 1 -10- 2019 )

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*