Una cronica occitana de J. L Blenet cada dimenge dins MIDI LIBRE

http://www.radiofmplus.org/wp-content/uploads/2019/05/Jean-Paul-Blenet-2-333x255.jpgLo jornal occitan d’expression francesa Midi Libre ten ara una cronica setmanièra en lenga nòstra. Escricha per Joan Loís Blenet, comedian e president de Calandreta, se publica dins totas las edicions de dimenge, las mai legidas de la setmana. Se tròba a la pagina dels articles d’opinion e de las signaturas de prestigi.

Es lo primièr còp que se pareis quicòm en occitan dins Midi Libre dempuèi la creacion del jornal en 1944. Lo jornal aviá quitament refusat de publicar fa qualques annadas un avís de decès en lenga nòstra, que si que l’avián publicat d’autres jornals de portada estatala.

Ara, après la nòva formula que la prepausa lo jornal lengadocian, la preséncia de l’occitan dins aquel mèdia, e mai siá modèsta, es un gran pas endavant per la lucha en favor del reviscolament social de la lenga nòstra.

La cronica es pas publicada qu’en occitan dins las edicions en papièr mas inclutz una traduccion francesa dins son edicion en linha.

INFO / LO JORNALET .

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*