Una lei per l’occitan cada jorn a la television ?

https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/none/path/s359232b1f06d4677/image/if059716c303f4072/version/1532627299/image.jpgAprès qualques ans de mobilizacion per la preséncia de l’occitan cada jorn a la television publica, lo Collectiu Occitan a reüssit a aduire l’afar fins a l’Assemblada Nacionala francesa, dont la comission de la cultura es a estudiar una proposicion de lei. La deputada que fa lo rapòrt parlamentari, Aurore Bergé, rescontrèt dimècres passat qualques representants del Collectiu Occitan gràcias a las cambadas entamenadas pel deputat montpelhierenc Patrick Vignal.

La lei passarà a l’assemblada puèi anarà al Senat que representa los terraires e doncas, segon lo Collectiu Occitan, i deuriá èsser mai favorable.

De soslinhar que 618 comunas an votat una mocion que sosten las demandas del Collectiu Occitan per la preséncia jornadièra de l’occitan a la television publica. En mai d’aquò, los departaments d’Aude e de la Nauta Garona votèron una mocion parièra del temps que lo departament de Gard mandava una letra de sosten al ministre de la cultura.

   INFO / JORNALET

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*