Procés contra Mireia Boya … en occitan !

https://www.elpuntavui.cat/imatges/58/28/alta/780_0008_5828788_a6e904173d73f114bc84b781106e55cf.jpgA Barcelona lo primièr procès ont se declararà en occitan amb un interprèt

Dins son escrich de defensa, que Boya presentèt en setembre pasat, l’èx-deputada exigissiá d’èsser relaxada en apelant als dreches fondamentals de participacion politica e de libertat ideologica. A mai, Boya demandèt de “declarar en occitan” car es sa “lengua mairau”. La Cort Superiora de Justícia de Catalonha acceptèt la demanda de Boya e ordenèt un servici de traduccion consecutiva d’occitan aranés. Es lo primièr còp dins l’istòria judiciària de l’estat espanhòl qu’un procès tendrà un traductor d’occitan.

Franc de Mireia Boya, los acusats fasián partida del burèu del parlament qu’acompanhavan lor presidenta, Carme Forcadell, durant la sesilha que permetèt d’aprovar lo referendum del 1r d’octòbre de 2017.

Informacion / Jornalet

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*