Una  » Commonwealth mediterrània  » amb Balears , Valencià , Principat

La presidenta de les Illes Balears Francina Armengol ha defensat una reforma de la constitució espanyola que avanci en l’organització federal de l’estat espanyol i ha expressat la seva voluntat d’afegir les Illes a una aliança amb el Principat i el País Valencià per a impulsar una “Commonwealth mediterrània“.

Al seu discurs a l’acte commemoratiu del Dia de la Constitució, Armengol ha qualificat de “gran encert” la idea del seu homòleg valencià, Ximo Puig, d’establir una estratègia comuna per a “reequilibrar un estat que s’apuntala en el centre i ha de bascular més cap a la perifèria”. Segons que ha descrit, aquesta aliança permetria actuacions comunes en àmbits com la protecció del medi, les infraestructures logístiques i de comunicacions i la defensa d’un finançament més just. “Hem d’aliar-nos […], avançar en projectes que vertebrin territoris”, ha incidit, tot esperonant una reforma constitucional.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*