EELV dona suport a la independència de Catalunya

https://media.sudouest.fr/1326247/1000x500/so-5bb1fc8d66a4bd116d6a4923-ph0.jpgEls ecologistes francesos d’Europa Ecologia els Verds (EELV) han aprovat una moció en què donen suport a la independència de Catalunya si ho decideixen els catalans. La moció accepta la creació d’una “Catalunya independent i republicana en la Unió Europea, si aquesta és la voluntat de la majoria dels catalans”. El document porta el títol “Amnistia, aturada de la persecució i dret d’autodeterminació a Catalunya” i s’ha aprovat durant el 49è consell federal del partit, aquest cap de setmana.

La moció deixa clar que el conflicte entre Espanya i Catalunya és polític, de manera que la solució ha de ser política, lluny de la judicialització. Per això, l’EELV demana “l’amnistia dels presos polítics i els exiliats catalans, a més de l’aturada de la persecució contra militants independentistes catalans“. Així mateix, convida els governs espanyol i català al diàleg i la negociació. “Com a ciutadans europeus que són els catalans, l’EELV demana a les instàncies europees d’entomar aquesta qüestió i de fer de mitjanceres entre les autoritats espanyoles i catalanes. No és acceptable que la Unió Europea acluqui els ulls dient que és ‘un problema intern d’Espanya’”, exclama.         ( Vilaweb.cat )

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*