Amassada lo 16 de junh a Vilhèra : sosten a la Lei Molac

La decision del Conselh constitucional francés a provocat la reaccion de divèrses elegits pendent las manifestacions de protèsta. Ara, se vòl bastir un collectiu per empedir que totes aqueles prepauses sián desmembrats, per forçar los elegits a complir las promessas d’ajuda e de sosten a las lengas autoctònas e velhar que la decision del Conselh constitucional non ajude pas a multiplicar las atacas contra l’occitan e contra las autras lengas que patisson lo meteis sòrt.C'est sous la bannière "Pour que vivent nos langues", du nom du collectif à l'origine de la manifestation, que les défenseurs des langues avaient défilé à Paris en novembre dernier.

Dins aquel sens, una amassada es prevista dimècres de ser a Vilhèra (Palés) amb la tòca de crear un colleciu capable d’aviar d’accions e d’empachar tota accion que poiriá èsser una seguida de la decision del Conselh Constitucional francés. La sola e unica tematica es la reconeissença dels dreches de la lenga e l’objectiu de far reconéisser lo vòte de la Lei Molac e la rendre aplicabla.

Per tant, lo collectiu que resultariá d’aquela amassada se consagrariá a susvelhar las eventualas atacas que las poiriá partir la lenga nòstra, a obligar los qu’an promés de causas a èsser de paraula, a demandar la modificacion de l’article 2 de la Constitucion francesa e a permetre l’aplicacion de la Lei Molac adoptada per la majoritat dels senators e deputats.

Los primièrs signataris son: Julien Bayssac, Emilie Commarieu, Clément Flouroux, Laurenç Trobat, Domenja Lekuona, Terèsa de Boissezon, J.-Yves Lalanne, Mireille Geromé, David Grosclaude, Miquèu Camgrand-Dessus, David Bordes, Patric Mauboules, Daniel Barneix, Clément Masseillon, J.-Loup Fricker, Nathalie Cazenave, J.-Marc Grussaute , J.Francés Tisnèr, Albane Rony, Patrici Cescau.


Rendètz-vos lo 16 de junh a 20h30 a la sala dicha Lacau (escrich Lacaoü)
41bis, Avenguda Lalana
64140 Vilhèra (Palés, Bearn)                                         Info / Jornalet

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*