OMNIUM CULTURAL 60 ANS !

Òmnium Cultural va complir, just ahir 11 de juliol, 60 anys de vida i el seu president, Jordi Cuixart, va convidar els tres expresidents vius, familiars d’altres d’anteriors i membres de juntes locals a la inauguració d’una exposició sobre l’entitat i la seva lluita per defensar la llengua catalana i el país, que es podrà visitar als jardins del Palau Robert les properes dues setmanes i després serà itinerant per diverses poblacions. En l’acte, Cuixart va fer un destacat anunci: “El proper 16 de juliol a Elna, la Catalunya Nord, farem un acte de retrobament de la presó i l’exili per enfortir les arrels i tornar-ho a fer. I millor.” S’espera que l’acte esperoni a la unitat política de l’independentisme català i hi estan convidats els líders de Junts i d’ERC, l’expresident Carles Puigdemont i l’exvicepresident Oriol Junqueras.

El president d’Omnium va assegurar que seguiran “pressionant” els partits polítics, “els d’aquí i els d’allà”, perquè “escoltin la veu de la ciutadania”. En l’acte, Cuixart va recordar els cinc empresaris “visionaris que van fundar Òmnium Cultural, el 1961”, i que “atesa la falta d’un estat propi i d’estructures d’estat, entitats com ara Òmnium fan de pal de paller” per esperonar els polítics a defensar el país. El president va recordar que, actualment, Òmnium té 185.000 socis i més de 50 seus arreu, amb persones compromeses per les activitats del dia a dia .

Avui.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*