Unitat Catalana amb Junts per Catalunya

 

Junts per Catalunya i Unitat Catalana han signat avui un conveni de col·laboració a Banys d’Arles i Paladà, en un acte en què per part de Junts hi han estat presents el president Carles Puigdemont; el conseller Lluís Puig; el secretari d’organització, David Saldoni; i el responsable de Països Catalans i Internacional del partit, Aleix Sarri. Al seu torn, també han participat la batllessa d’Amélie-les-bains, Maria Costa; el president d’Unitat Catalana, Jaume Pol; i el responsable de relacions amb els Països Catalans, Enric Balaguer.

Amb aquest moviment, el partit de Puigdemont cerca l’expansió a la Catalunya Nord. En el document signat per les dues formacions, s’acorda que Unitat Catalana serà la representació de Junts per Catalunya a l’estat francès. El text també indica que els membres del partit que compleixin els requisits, podran ser candidats a les eleccions municipals de la Catalunya Nord. Així mateix, els membres d’Unitat Catalana es podran presentar a les eleccions municipals i del parlament de Catalunya. En aquest sentit, però, Junts per Catalunya no podrà interferir en les accions i decisions en relació amb l’estat francès sense el vistiplau d’Unitat Catalana.

Durant l’acte de signatura, Puigdemont ha assegurat que l’aliança “demostra que ens comprometem a ajudar-nos mútuament, a continuar amb més força i més valor” i ha reiterat: “Ens hem d’ajudar entre nosaltres, perquè si no, no ho farà ningú.”

     Vilaweb.cat ( 19 – 7 6 2021

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*