CIRDOC / Aquisicion excepcionala

Lo 22 d’octobre passat, lo CIRDÒC – Institut occitan de cultura aquesiguèt un lòt excepcional d’archius e de libres occitans que se vendián a l’enquant a Tarba, compausat de mai de 1000 pèças que provenon per part de la bibliotèca de Vastin Lespy (1817-1897) e d’archius personals de Filadèlfa de Yerda. 

L’ensemble presenta de nombroses fulhets, manuscrits, objèctes o particions rares, sovent inedits e particularament remirables dels sègles XVIII, XIX e XX que cobrisson l’ensemble occitan de Baiona fins a Provença amb, coma dominanta, lo patrimòni pirenenc en lenga d’Òc. 

Aquesta aquisicion extraordinària pel CIRDÒC – Institut occitan de cultura, sostenguda per la Region Occitània, faguèt l’objècte, per abans, d’una concertacion amb los Archius Departamentals de Nauts Pirenèus e los Archius Departamentals de Pirenèus Atlantics.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*