L’occitan laureat del grand prèmi  » Cap’ Com  » 2021

 

­

 La campanha de comunicacion grand public desplegada per l’Ofici public de la lenga occitana es estada premiada pels professionals de la comunicacion publica durant lo fòrum Cap’ Com lo 9 de decembre a Rennas dins la categoria comunicacion culturala.

­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­

Un resson nacional per l’occitan

La campanha de comunicacion desplegada al dintre de las Regions Novèla-Aquitània e Occitània a l’entorn de la lenga occitana a retengut l’atencion de la jurada. Presidida per Emmanuelle Daviet, mediatora de las antenas de Ràdio França, la jurada a tengut a saludar una « campanha justa e pertinenta, arribant a reivindicar una identitat sens tombar dins lo partiment ». Aquel prètz permet a l’occitan de beneficiar d’una notorietat nacionala e de ganhar en visibilitat.

L’objectiu d’aquela campanha èra de sensibilizar e d’incitar los abitants de las doas regions a s’interessar a una lenga e una cultura que tròban de r dins la vida de totes los jorns. Es lo primièr còp qu’un dispositiu de comunicacion a l’entorn de l’occitan es estat desplegat a l’escala de las regions Novèla Aquitània e Occitània amb lo supòrt de las doas institucions.

La campanha s’apieja sus de mots franceses d’origina occitana fixats sus mantunes visuals en creant un decalatge connivent – demostrant aital coma aquela lenga e aquela cultura tròban de ressons dins la vidavidanta.

Adaptada en afichatge dins las garas e sus las rets socialas, remanda sus un sit internet que presenta de nombrosas ofèrtas concretas per la descobèrta o l’aprenatge de la lenga : www.jemejettealoc.com.
L’occitan, delà la lenga

Per las Regions Novèla-Aquitània e Occitània, aquela reconeissença ven confortar una volontat de far de l’occitan un dels principals marcadors del territòri. Aquela campanha permet de far descobrir l’occitan a de locutors potencials, en particular las jovas generacions, en modernizant son imatge e en assolidant l’estacament emocional que pòt suscitar. Los personatges presents suls visuals de la campanha son d’abitants qu’an espontanèament acceptat de venir figurants per la promocion de l’occitan.

Las Regions Novèla-Aquitània e Occitània implicadas, sòcias e relais de la campanha

Desplegada en simultanèa sus las doas regions, aquela campanha a beneficiat del supòrt operacional de caduna per tal de far rajar aquela campanha dins los territòris :

Recerca de figurants pels visuals;
Presas de vist;
Realizacion de vidèos per las rets socialas;
Mesa a disposicion d’espaci publicitari;
Crompa d’espacis dins la premsa.

 

Un desplegament que se perseguís

Per 2022, la campanha serà adaptada e difusada dins los licèus, per tal de tocar las jovas generacions e las acompanhar dins la descobèrta e l’aprendissatge de l’occitan.

Dins un segond temps, la campanha serà declinada a l’escala locala. De visuals nòus seràn creats en prepausant dels mots e expressions especificas als diferents territòris. Mantunes departaments, intercomunalitats e comunas an ja integrat l’occitan coma marcador identitari. Per tal que los abitants s’aproprian lor lenga, l’OPLO renforçarà aquela articulacion entre dimension interregionala e identitats localas.

­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*