Francesc Xavier Bada es mort . Omenatge d’OCCITANIA PAIS NOSTRE !

Fotografia de Francesc Xavier Bada i AmatllerFrancesc Xavier Bada i Amatller, qui va ser alcalde de la Pobla de Segur entre els anys 1987 i 1991, ha mort aquest passat diumenge als 88 anys d’edat. Nascut a Mataró i establert al Pallars, Bada també va ser conseller comarcal, així com diputat al Parlament de Catalunya per Convergència i Unió (CiU) entre 1984 i 1992. En la primera legislatura, entre 1984 i 1988, a més, va presidir la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca del Parlament.

Bada va presidir algunes cooperatives agrícoles i va col·laborar en la promoció de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Va ser condecorat amb la Creu Oficial de l’Orde Civil del Mèrit Agrícola del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i fou també primer tinent d’alcalde de la seva ciutat natal, Mataró, a la dècada dels 70. La missa funeral es durà a terme aquest dimecres.

Bada també ha destacat per ser un gran defensor de la construcció del túnel de Salau. De fet, va presidir l’Associació Internacional d’Amics del Túnel de Salau i va participar activament en l’aplec del Port de Salau. Es estat Vice- president del Cercle d’Agermanament Occitano- Catalan .

                                               OMENATGE  d’OCCITANIA PAIS NOSTRE !

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*