Laura Borras Pdt del Parlament Catalan :  » L’accio militar de Russia vulnera el dret internacional « 

La presidenta Laura BORRAS ha començat la seva intervenció lamentant que « ens hem despertat amb una pèssima notícia », una « acció militar de Rússia que podria ser l’inici d’una invasió d’Ucraïna », i ha denunciat que aquest fet « vulnera greument el dret internacional ». Per aquest motiu, ha reclamat a la Unió Europea i als organismes internacionals una « acció decidida per la resolució del conflicte per les vies democràtiques ».

Així mateix, la presidenta ha lamentat que « la violència i la guerra continuïn sent considerades un mètode de resolució de conflictes territorials », i en aquest sentit ha apel·lat a la « mediació per preservar la vida i els drets humans a Ucraïna ».

Borràs també ha recordat que e l Parlament s’ha posicionat reiteradament a favor de la resolució pacífica dels conflictes, ha desitjat « la fi de les hostilitats i el retorn a la via de la negociació i de la diplomàcia“ i que ”mai la força no s’imposi per damunt de la democràcia i la negociació », i ha insistit que « la violència mai no soluciona cap conflicte polític ».

Recordant les paraules de la “saviesa popular” recollides per Vicent Andrés Estellés, ha conclòs: « Maleïdes les guerres i aquell qui les va fer. »

INFO / PARLAMENT DE CATALUNYA ( 24 – 2 – 2022 )

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*