OPLO / Amb la Region un  » kit d’orientacion » especial occitan

­
  • Dempuèi 2018, las missions relativas a l’orientacion escolara son fisadas a las Regions. Aquelas novèlas competéncias permeton a la Region Novèla-Aquitània e a la Region Occitània d’integrar la promocion dels percors professionals e de formacion relatius a la lenga occitana a lor estrategia de politica lingüistica.

 

  • Dins los establiments escolars, los professors participan activament a aquela promocion, dins l’encastre del “Parcours Avenir” o a d’autras escasenças. Per respondre a un besonh latent d’equipament d’aqueles actors de la transmission de la lenga, las Regions prepausèron a l’OPLO per concebre un « kit d’orientacion », destinat a fornir aisinas de comunicacion per preparar o organizar un taulièr dins los establiments o a l’escasença d’un eveniment (jornadas pòrtas dobèrtas per exemple).

 

 

  • L’elaboració d’aquela aisina s’inscriu dins l’encastre del Plan d’accion licèu per la lenga occitana, finançat per la Region Novèla-Aquitània e la Region Occitània, en collaboracion amb lo Ministèri de l’Educacion nacionala e lo Ministèri de la Cultura.
­
­
Telecargar lo desplegant
­
­
­
­

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*