Carles Puigdemont elegit president del Consell per la Republica Catalana

Carles Puigdemont, l’ancien président catalan en exil, lors de son arrivée pour une rencontre avec le maire d’Alghero, en Sardaigne, le 25 septembre 2021.Carles Puigdemont ha estat elegit president del Consell per la República per l’assemblea de representats que s’ha reunit avui a Canet de Rosselló. En la votació, que s’ha allargat uns quants minuts arran d’una incidència en un vot telemàtic, s’ha imposat clarament amb  cent dos vots a l’enginyer Joan Ramon Gomà, que tan sols n’ha aconseguits set. Nou membres de l’assemblea s’han abstingut.

Durant el debat previ, que ha durat unes quantes hores, Puigdemont ha revelat que els seus plans per a culminar el procés implicaven impulsar-lo al Consell per la República i, per tant, reduint la seva dependència dels partits, en al·lusió a JxCat, ERC i la CUP, que han estat incapaços de consensuar un full de ruta.

“La nostra relació amb els partits ha de canviar, perquè la que hem tingut fins ara no ha funcionat, i no ha estat per falta de paciència. Els hem donat moltes oportunitats, però el temps ja s’ha acabat”, ha dit.

En un breu discurs després de ser reelegit, Puigdemont ha explicat que ser investit per l’assemblea l’ha omplert d’orgull il·lusió com el dia que ho va ser pel Parlament de Catalunya. El ple s’ha acabat amb el cant de “Els segadors” i crits d’independència.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*