LETRA DE JACME TAUPIAC A PAIS NOSTRE

« Me serà pas possible d’anar a Narbona lo dimèrcres 30 de març. Mas, serai de tot còr ambe vosautres. Ai la conviccion que dins una democracia de la bona mena cal trobar lo bon nivèl de decision. E, dins la Republica francesa, despuèi de  sègles, es París que monopoliza lo mai possible de poder. Aquò es antidemocratic. La consequéncia es la dessocializacion evidenta de la lenga istorica de la nacion occitana. Respecar la biodiversitat es una bona causa. Respectar la “glossodiversitat” es tanben una bona causa. La França demòra lo país de l’assimilacionisme lingüistic.

Teoricament, tot lo mond es d’acòrdi ambe los grands principis umanistas. Mas, en realitat, los que nos govèrnan, dins lor arrogància insuportabla, o fan tot per tal que l’occitan, venga una lenga mòrta.
Vos feliciti de menar lo bon combat !  »
 
05 67 05 40 51L

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*