Las eleccions legislativas dins Jornalet

jornalet-logo.png                        Los sobeiranistas

Los partits autonomistas o regionalistas an presentat mai d’una centena de candidaturas e cèrcan d’aver mai de representacion a l’Assemblada Nacionala francesa per aver la clau de cèrtas decisions. La Federacion dels Païses Units que presenta a l’encòp  de candidats occitanistas restacats a Bastir, mas tanben los occitanistas de Provença Nacion; de son caire País Nòstre a de candidats sostenguts pel partit Resistiscam de Joan de Lassala. Totun, la federacion mai importanta de partits sobeiranistas es Regions e de Pòbles Solidaris, e sa lista occitanista Endavant es presenta, amb 32 candidats, sus tot lo territòri occitan, amb una etiqueta «Òc per Provença» dins aquela region occitana.

Pendent la darrièra legislatura, Paul Molac portèt ja una iniciativa remarcabla per la reconeissença de las lengas, e demòra de veire ço que se pòt passar desenant se lo sobeiranisme pren de vam.

L’agach occitan de las legislativas sus Ràdio Lenga d’Òc

Jornalet avèm agut l’astre de participar a un projècte lançat per Ràdio Lenga d’Òc de Montpelhièr amb la collaboracion de Ràdio País, Ràdio Occitània e Aquò d’Aquí per una sèria de cinc emissions de mièja orada que prepausan un agach occitan sus las eleccions legislativas dins l’estat francés. Amassa abordam las generalitats politicas e los subjèctes de lenga, environament e mond del trabalh per Occitània. Son 5 emissions de mièja orada cada dimècres, e lo programa se clavarà lo diluns 20 de junh, en seguida del segond torn.

De seguir sus radiolengadoc.com/legislativas-2022

     . Article dins Jornalet lo 9 de junh

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*