Presentacion de la Via Pirinenca del 2 de julhet

L’Assemblea Nacional Catalana i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han presentat els darrers detalls de la Via Pirinenca a la llibreria Ona. L’acte central, organitzat en col·laboració amb Gure Esku, la principal entitat sobiranista del País Basc, tindrà lloc el 2 de juliol a l’estació d’esquí nòrdic Guils-Fontanera (Guils de Cerdanya). Des d’allà, es donarà el tret de sortida a l’acció amb què s’il·luminaran simultàniament els cims de tot el Pirineu.

Fins ara, s’han tancat més de tres-cents cims, dels quals cent cinquanta són a Catalunya, i preveuen de confirmar-ne setanta més. L’acció compta amb la col·laboració d’Òmnium Cultural, de la Sectorial d’Artistes de l’ANC i la Fundació Reeixida.

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha destacat que era “l’acció artística més gran de caràcter polític que s’ha projectat mai a Europa”.  El vice-president de l’entitat, Jordi Pesarrodona, ha estat l’encarregat de presentar l’acte, i ha recordat: “Aquestes setmanes hem vist una onada de joves que acudeixen als tribunals espanyols per haver exercit els seus drets, a qui jo prefereixo anomenar lluitadors. Aquestes persones necessiten tot el nostre suport, i amb la Via Pirinenca també volem denunciar aquestes injustícies.”

La línia de llum que recorrerà la serralada es crearà amb farells especials i llanternes frontals, per reivindicar el dret d’autodeterminació dels pobles i reclamar l’atenció de la comunitat internacional. La participació en la Via Pirinenca és oberta a tots els ciutadans, amb molts cims preparats per al públic general, però també n’hi haurà d’altres d’alta complexitat on l’activitat estarà estrictament reservada a  muntanyencs experts. Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*