Signatura istorica per la lenga catalana

Un acòrdi, signat dimècres passat a Perpinhan entre l’estat, la region e lo departament, permetrà que l’ensenhament del catalan s’estenda progressivament dins los establiments de Catalonha Nòrd amb la tòca que dins dètz ans son ensenhament sia prepausat pertot.Image

L’acòrdi l’an signat Sophie Béjean, rectritz de l’acadèmia de Montpelhièr, representanta de l’educacion dicha nacionala; Benjamin Assié, conselhièr regional responsable de las lengas occitana e catalana, e Hermeline Malherbe, presidenta del conselh departamental dels Pirenèus Orientals.

L’Ofici Public de la Lenga Catalana (OPCL) s’encargarà de dinamizar e de far lo seguiment annadièr de l’aplicacion de l’acòrdi, que se desplegarà a partir d’un pache especific que ne concretizarà los aspèctes practics e que se signarà lèu.

Info / Jornalet

 

 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*