ESCOCIA / Referèndum per l’independència en 2023

 Nicola Sturgeon est créditée d’une gestion robuste de la crise face à un Boris Johnson jugé brouillon.La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, va presentar ahir a Edimburg el full de ruta per celebrar un segon referèndum sobre la independència. Primer va introduir una proposta de llei amb els aspectes clau de la consulta: se celebrarà el 19 d’octubre del 2023, mantindrà la mateixa pregunta que el referèndum del 2014 (“Hauria de ser Escòcia un país independent?”) i serà “consultiva”.

Sturgeon va dir que, si algú argumenta que una hipotètica victòria del sí no tindria el mateix valor o legitimitat pel fet de ser un referèndum consultiu, està “equivocat”. Va recordar que els referèndums per la devolució de poders a Escòcia del 1997, el d’ independència del 2014 i el del Brexit del 2016 també van ser “consultius” i es va haver de legislar després.

Avui El Punt

 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*