ONU :  » violacions dels drets humans de les minories lingüistiques a França « 

El relator especial per a les minories, Fernand de Varennes, la relatora especial en l’àmbit dels drets culturals, Alexandra Xanthaki, i el relator especial sobre el dret a l’educació, Koumba Boly Barry, han contactat amb les autoritats franceses arran de la decisió del Consell Constitucional que va limitar l’ensenyament en llengües regionals.

En una carta a l’ambaixador francès a les Nacions Unides, Nicolas de Rivière, els ponents expressen els seus temors sobre que l’aplicació de la decisió del Consell Constitucional pugui comportar “violacions importants dels drets humans de les minories lingüístiques a França”. El Consell Constitucional va establir que era inconstitucional l’educació immersiva en una llengua diferent del francès i l’ús de signes diacrítics de les llengües regionals en els documents d’estat civil. La carta assegura que la decisió pot soscavar la llibertat, la igualtat i la no discriminació, així com la identitat de les persones de llengües minoritàries.

A més, els pontents asseguren que hi ha una contradicció entre el tractament que rep la llengua anglesa i el que reben les llengües minoritzades. L’anglès sovint s’utilitza com a única llengua d’ensenyament o en format bilingüe, mentre que l’ensenyament immersiu en les llengües minoritàries està prohibit.                              Vilaweb.Cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*