Lauras Borràs , cultura , compromis i llibertat

Laura Borràs, portavoz de JxCat en el Congreso / EP

Laura Borràs, cultura, compromís i llibertat


La cultura és l’estendard de la llibertat. I la llibertat exigeix compromís. Moltes forces s’oposen a la llibertat. I, per això, persegueixen el compromís i s’oposen a la cultura. La neguen. L’escapcen. Cultura, llibertat i compromís són tres idees que la Molt Honorable Presidenta Laura Borràs ha estat enllaçant tota la seva vida. Cultura, llibertat i compromís són tres fonts de llum que els enemics de la veritat voldrien tancar dins d’una caixa negra per deixar-nos a les fosques. Són els mateixos que voldrien que Laura Borràs no fos qui és, ni fos on és, ni fos com és.

I nosaltres, els que signem aquest manifest, volem la llum, volem la cultura, la llibertat i el compromís, i, per això, volem que la Laura Borràs sigui qui és, on és i com és. No acceptem que qui no la vol on és aprofiti la repressió contra ella per desfer-se’n. Reivindiquem la feina feta tots aquests anys com a investigadora i professora, al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes, al capdavant del Departament de Cultura, al capdavant dels fronts al congrés espanyol i al Parlament de Catalunya. Reivindiquem el seu servei a la cultura, al país i a la llibertat.

No estem disposats a acceptar més repressió. No hem de tolerar més aquesta misèria. Quantes mentides més deixarem passar contra la nostra gent? Hem de dir prou a deixar que els jutges repressors posin i treguin els nostres polítics. Per què hem de permetre que es destrossin carreres de compromís i valentia? Quanta guerra bruta deixarem passar? Fins on i fins quan?

L’honorabilitat de Laura Borràs no es deu al seu càrrec; es deu a molts i molts anys de dedicació desinteressada per la cultura, pels creadors, per la literatura, per la llengua, pel país, per la llibertat, per la sobirania, per la memòria, pels Països Catalans. I és així com els repressors no poden suportar la cultura, la saviesa, la intel·ligència. És així com els repressors no poden suportar la Laura Borràs.

Els que signem el manifest farem costat a la presidenta Laura Borràs. Perquè la Laura Borràs ens ha fet costat sempre a nosaltres. Perquè la Laura Borràs és cultura, compromís i llibertat.

. PAIS NOSTRE APORTA TOT LO  SOSTEN A LAURAS BORRAS PRESIDENTA DEL PARLAMENT DE CATALONHA .


 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*