El papa Francesc demanda perdon als indigènas

El papa Francesc va demanar ahir perdó “pel mal que tants cristians van fer als indígenes” durant la colonització i per la “cooperació” i “indiferència” de l’Església catòlica, en la seva visita a la localitat de Maskwacis, una comunitat a 70 quilòmetres al sud de la ciutat d’Edmonton, on hi havia un dels internats més grans en què l’Estat canadenc va organitzar els processos d’“assimilació” dels nens aborígens.

“Vull dir-los, de tot cor, que estic profundament dolgut: demano perdó per la manera com, lamentablement, molts cristians van adoptar la mentalitat colonialista de les potències que van oprimir els pobles indígenes”, va anunciar Francesc assegut entre els representants dels caps dels pobles aborígens i davant més de 2.000 persones, entre les quals hi havia moltes víctimes d’aquests internats.

Info / El Punt Avui .

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*