Sostenètz lo film de F. Fourcou  » Un pont au dessus de l’océan , voyage en terres Osage et Occitane « 

Campanha de finançament participatiu fins al 28 d’agost

https://www.proarti.fr/collect/project/un-pont-au-dessus-de-locean/0

 

Isabelle, cantaira occitana, viatja en çò dels Indians Osages, natius americans d’Oklahoma. Es un encontre entre sa cultura Occitana e la dels Osages dins la tradicion blosa de la Convivéncia occitana, de l’egalitat de las culturas. Amb Angelà, cantaira Osage, Isabelle descobrís la lenga dels Osages en reviscòl, l’istòria tragica d’aqueste pòble, la cultura dels Indians de las planas, la necessària mestresa de son destin que sorgís al detorn dels encontres. Un mes mai tard, Chelsea, poetessa Osage que pintra suls cavals, ven a son torn en tèrra Occitana, encontrar aquesta cultura, aquesta lenga que lucha per sa subrevida. I va descobrir lo viatge inesperat de sos aujòls Osages en 1829, la solidaritat d’una ciutat que lor assegurèt lor retorn en tèrra indiana… En camin, crosam Martin Scorsese o lo capmèstre Standing Bear o la memòria de Wounded Knee, las estatuas-pèiras levadas o l’otranegre de Pierre Soulages, las identitats e las amistats de dos pòbles que l’istòria, la destinada o l’azard rendon tan pròches….

                          Podètz descobrir e partejar la videò de presentacion del film sus

                                                                            https://vimeo.com/716448093

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*