Centenars de persones a la trobada occitano-catalana

Centenars de persones han celebrat aquest diumenge la tradicional trobada occitano-catalana al Port de Salau, al Pallars Sobirà, coincidint amb el primer diumenge d’agost .

pandèmia. La 35a trobada festiva i reivindicativa a més de 2.000 metres d’altitud reclama al Govern una política lingüística « més valenta i agosarada en resposta als atacs » cap al català i l’occità, així com també demana al govern francès que tingui « respecte total » per l’occità i la seva cultura. El president del Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC), Francesc Sangar, lamenta que les dues llengües « no ocupen el lloc que haurien d’ocupar dins la societat ».

La pujada al Port de Salau, que organitza des de fa 35 anys el Cercle d’Agermanament Occitano-Català (COAC), fa una crida enguany al govern català perquè faci « una defensa ferma i decidida » a favor de les dues llengües, a la vegada que demana al govern francès « respecte total » cap a la llengua i cultura occitanes. El president del CAOC, Francesc Sangar, ha explicat que la llengua occitana està « en una posició molt pitjor que la catalana », però que el debat dels darrers mesos al voltant del present i futur del català fa que enguany vulguin « remoure consciències » per defensar la diversitat lingüística i cultural del país. Així doncs, en aquesta edició de la pujada reclamen als polítics catalans « una política lingüística més valenta i agosarada » per donar resposta als « atacs constants » al català i l’occità.

Info / Viure als Pirineus.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*