Catalunya 11 de setembre  » Sense lluita i organitzaciò no hi ha llibertat « 

               Xavier Antich: « Sense lluita i organització no hi ha llibertat »

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha fet una crida a la mobilització per la Diada en un missatge publicat fa pocs minuts a Twitter. « 11-S: al carrer, com sempre. » I ha afegit: « Mobilitzats i amb determinació, que sense lluita i organització no hi ha llibertat. Per la independència i la República, a treballar en tots els fronts! #FemUnPaísLliure Bona Diada i visca la terra! »

 

 

 

VilaWeb
VilaWeb

 

 

09.33h

 

Pedro Sánchez diu en un piulet que s’ha de continuar treballant pel « retrobament de tots els catalans »

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha felicitat els catalans la Diada en un piulet en què també ha optat per continuar treballant pel « retrobament i el progrés » de tots els catalans. I ha afegit: « La pluralitat social i cultural de Catalunya és una riquesa per al conjunt d’Espanya. Bona Diada! »

 

 

 

09.22h

 

Puigdemont recorda en un piulet « els que van defensar les nostres llibertats »

En un missatge de felicitació per la Diada publicat a Twitter, el president Puigdemont ha dit: « És un dia de record dels que van defensar les nostres llibertats, i un dia per renovar el compromís de continuar fent-ho, siguem on siguem. Faci sol o faci boira, com és el cas d’aquest matí a Bèlgica. » I ha afegit: « Sempre hi hem de ser. »

 

 

 

09.03h

 

El govern fa l’ofrena al monument de Rafael de Casanova

El govern de la Generalitat de Catalunya, encapçalat pel president Pere Aragonès i amb tots els consellers, ha fet ara fa pocs minuts l’ofrena institucional al monument de Rafael de Casanova. L’ofrena del govern ha estat seguida de l’ofrena de la mesa del parlament, en un acte que ha estat encapçalat per la presidenta en funcions, Alba Vergés, i en què no ha assistit la presidenta suspesa, Laura Borràs. També l’Ajuntament de Barcelona, amb la batllessa Ada Colau al capdavant i amb una àmplia presència de regidors de diversos grups polítics, ha dipositat la seva corona de llorers al monument.

 

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

 

« Som una nació diversa, plural, però determinada a decidir amb absoluta llibertat el seu futur. Per tant, avui el que desitjo és que ciutadania de Catalunya s’expressi en tota la seva pluralitat i que enfoquem la reivindicació d’aquesta Diada en el dret de Catalunya d’escollir el seu futur », ha dit Aragonès en declaracions a la premsa poc després de l’ofrena.

El president, que no ha fet referència directa a la seva absència en la manifestació independentista de l’ANC d’aquesta tarda, s’ha mostrat « absolutament convençut i compromès » que Catalunya « tornarà a votar el seu futur ». I ha advertit: « Ho farem en funció de la força que tinguem. » Per això, ha considerat que el dia d’avui és « un dia per acumular aquesta força, avançar en la resolució del conflicte amb l’estat i deixar en mans de la ciutadania la decisió sobre el seu futur col·lectiu en un referèndum. »

 

08.55h

 

Aragonès felicita la Diada en un piulet: « La independència és l’únic camí »

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha felicitat la Diada en un piulet publicat ara fa pocs minuts.

« Com cada Onze de Setembre, avui Catalunya tornarà a demostrar que som una nació amb tot el futur per endavant. Catalunya tornarà a votar. Perquè la independència és l’únic camí per assolir el país just, pròsper i lliure que volem. Bona Diada! Visca Catalunya Lliure! », ha dit Aragonès al missatge.

 

 

 

08.50h

 

Comencen les ofrenes al monument de Rafael de Casanova

Els Bombers, els Mossos i els Agents Rurals, acompanyats del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, han estat els primers que han dipositat la corona de flors al monument de qui fou conseller en cap de Barcelona durant la guerra de Successió espanyola, Rafael de Casanova, situat a la cruïlla entre el carrer d’Ali Bei i la ronda de Sant Pere. Pocs minuts després, han estat representants de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de Protecció Civil qui s’han encarregat de fer l’ofrena.

 

 

Al llarg del matí, s’espera la presència al monument de membres del govern i de la mesa del parlament, com també de tots partits polítics amb representació parlamentària excepte la CUP, Ciutadans, Vox i el PP.

 

 

08.30h

 

Els tradicionals parlaments previs a la Diada s’han fet durant la nit al Born. Menys gent que no ha estat habitual uns altres anys s’ha reunit al fossar bàsicament per escridassar els partits polítics que hi desfilaven i hi feien el seu acte. Els retrets han estat especialment intensos durant els actes del PDECat i ERC i pràcticament no n’hi ha hagut en el cas de Junts.

 

08.29h

 

El president creu que és inevitable que Catalunya torni a votar i ha reivindicat la seva opció per la taula de diàleg

 

08.27h

 

L’eurodiputada Clara Ponsatí considera que el govern no és un aliat a les aspiracions de llibertat de Catalunya, sinó un entrebanc. Ho ha expressat en un vídeo difós a les xarxes en què diu recollir el contingut d’una carta entregada al president de la Generalitat, Pere Aragonès, el 19 de maig. « La seva resposta l’hem vista amb els fets », afegeix.

 

 

08.25h

 

 

08.20h

 

 

08.20h

 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*