De comunas de Catalonha nòrd e de Fenolhedés per lo catalan e l’occitan

En seguida de la draia dobèrta pel govèrn municipal d’Elna (Catalonha), un quinzenat de mai de comunas de Catalonha Nòrd e de Fenolhedés an aprovat durant las darrièras setmanas que s’autorize l’usatge del catalan o de l’occitan dins los conselhs municipals e dins los actes mandats a la prefectura, çò rapòrta Directa. L’iniciativa seguís una iniciativa del Sindicat Intercomunal per la promocion de las lengas catalana e occitana (SIOCCAT) e s’es concretizada qualques jorns abans que lo prefècte dels Pirenèus Orientals faga sa denóncia al Tribunal Administratiu contra la comuna d’Elna.

Lo SIOCCAT es un sindicat de municipalitats que foguèt creat a iniciativa de l’Associacion de cònsols màgers e adjonches dels Pirenèus Orientals, e amassa 116 comunas del departament amb la tòca de promòure l’occitan en Fenolhedés e lo catalan dins la rèsta del departament.

Info / Jornalet

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*