Brasil Victòria de Lula da Silva

Luiz Inácio Lula da Silva ha guanyat les eleccions del Brasil i serà per tercera vegada el president del gran país sud-americà. Tanmateix, la diferència entre ell i el candidat de la dreta, Jair Bolsonaro, ha estat de menys de dos punts. Amb el 99,98% dels vots escrutats, Lula aconsegueix el 50,90% dels vots i Bolsonaro el 49,10%. En contrast, en la primera tanda, on participaven més candidats, Lula havia obtingut cinc punts de diferència respecte de Bolsonaro, que en aquesta votació ha obtingut més vots que no el 2018, quan va ser elegit president.En total, dos milions de vots han separat els dos candidats. Han estat, doncs es eleccions més ajustades de la història del Brasil. També és la primera vegada que un president del Brasil no és reelegit per a un segon mandat d’ençà que la constitució ho permet.Quan el resultat ja era oficial, Lula ha comparegut per a fer un llarg discurs en què ha dit que amb aquest resultat ha tornat el Brasil que el món esperava i ha promès governar per a tots els brasilers. Conscient de la situació creada per la campanya, el nou president, que prendrà possessió el primer de gener, ha dit que miraria de promoure la reconciliació i que no hi ha dos Brasils. Lula, que ha fet constants referència a Déu i la religió, ha estat especialment clar respecte de la preservació de l’Amazònia i la lluita contra el canvi climàtic, un dels temes que més el diferencien de Bolsonaro.

Info / Vilaweb. cat

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*