Manifestacion catalanista a Perpinhan . Solidaritat de PAIS NÒSTRE

Perpinyà acull avui els principals actes de commemoració del tractat dels Pirineus del 7 de novembre de 1659, que va comportar la partició de Catalunya entre els regnes de França i Espanya. El Col·lectiu 7 de novembre, que organitza la manifestació que es convoca d’ençà del 1984, reivindica en un manifest que malgrat “la persecució i la marginalització oficial i social de la llengua, malgrat l’eliminació de les institucions pròpies i malgrat la imposició d’una uniformització francesa en tots els àmbits de la vida” continuen essent catalans i Catalunya Nord i els Països Catalans es mantenen viu

 

La manifestació, que enguany porta com a lema “Sem Catalunya Nord”, comença a les 16.00 a la plaça de Catalunya i acaba a les 18.00 amb un acte polític al Castellet. A continuació, hi ha una marxa de torxes del Castellet fins a la Casa Musical, on a les 20.00 es fan els concerts de cloenda del Correllengua. Hi actuen Rodrigo Laviña y su Combo, de Barcelona, Fuckboy, de Perpinyà, i Selecta JB Aljama Disc, d’Argelers de la Marenda.

Abans de la manifestació també hi ha uns quants actes a la ciutat. A les 11.00, a la plaça de Rigaud, Fem Catalunya Nord organitza “La repressió de l’estat contra les nacions en lluita”, amb la intervenció de Nicolas Garcia, batlle d’Elna, i d’Ulivieru Sauli, militant cors del partit Core in Fronte, a més de l’actuació del cantautor Pere Figueres. Posteriorment, a les 12.00, al Casal de Perpinyà, Alerta Solidària hi fa arribar la campanya de la Marató Antirepressiva i hi ha un dinar popular organitzat pel mateix casal.

 

 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*