Contra la repression , manifestacion de l’ANC lo 6 de decembre a Barcelona

 L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha exposat aquest divendres els detalls de la manifestació que ha convocat per al pròxim 6 de desembre a Barcelona per denunciar “la repressió que hi ha al darrere” de la reforma del Codi Penal. La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha assegurat en una roda de premsa a la seu de l’entitat que la reforma del delicte de desordres públics agreujats “reforça la penalització” contra les mobilitzacions. “Volen fer un canvi de nom perquè fets semblants als del 2017 puguin ser penalitzats i per facilitar l’extradició de l’expresident Carles Puigdemont i els exiliats”, ha dit. D’altra banda, Feliu ha criticat i el “fals diàleg” del govern d’ERC amb el govern de l’Estat i ha afirmat que fa “molt de mal a l’independentisme”.

L’ANC també ha avançat que Junts s’ha adherit a la convocatòria per la manifestació, així com les entitats de joves del partit de Jordi Turull i Laura Borràs. També hi assistirà el Col·lectiu Primer d’Octubre. Segons Feliu, també han ofert l’adhesió al manifest al Consell de la República, la Coordinadora de l’Advocacia i a Meridiana Resisteix. En ser preguntada per un possible “allunyament” de l’ANC amb ERC, Feliu ha defensat que no se senten allunyats “en absolut”, però que no estan d’acord “amb l’estratègia del fals diàleg amb l’Estat”. Pel que fa a Òmnium, l’ANC ha assegurat que està més “en la línia” de “pressionar el govern de la Generalitat per la seva implicació en la reforma” que en la línia que defensa l’Assemblea.

La manifestació començarà a Pla de Palau a les 12h i acabarà a la plaça Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat.

    catalogne drapeau 1280   . PAIS NÒSTRE VEN D’ADERIR AL MANIFEST DE L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA : SOLIDARITAT AMB CATALONHA !

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*