PAIS NÒSTRE al recampament dimarç 18 d’abril al Tribunal administratiu de Montpelhièr

Dimars venent, a 11h, compareisseràn davant lo Tribunal Administratiu de Montpelhièr las comunas d’Elna, Els Banys, Portvendres e Tarerac denonciadas pel prefècte del departament dels Pirenèus Orientals per aver integrat dins lor reglament interior la possibilitat per lors elegits de deliberar oralament e per escrich en catalan seguit de la traduccion en francés. L’audiéncia se tendrà dins la sala Rosselhon.

Lo tribunal los a convocats après aver refusat la demanda de l’avocat Mathieu Pons Serradeil, d’elevar al Conselh Constitucional francés la demanda prioritària de constitucionalitat sus l’Ordenança de Villers-Cotterêts.

Los representants de las 4 comunas, lo Sioccat (Sindicat Intercomunal per la promocion de l’Occitan e del Catalan), Òmnium Cultural e lo Collectiu 2 d’Abril cridan a s’amassar davant la cort montpelhierenca dimars que ven. Qualques collectius occitans tanben apèlan a s’i recampar en sosten. ( Jornalet )

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*