Euroregion Pirenèus Mediterranèa : Apèl de projèctes Cultura 2023

Euroregion


L’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa AECT (EPM) valoriza la diversitat culturala, lingüistica, e patrimoniala de son territòri. L’EPM es un espaci de referéncia al plan europèu e mediterranèu en matèria de cooperacion dins lo domeni cultural sustot dins lo sosten al desvolopament e a la creacion artistica jos totas sas formas, e dins la valorizacion de totes sos patrimònis.

Lo present apèl a projècte cultura s’inscriu dins l’encastre de la fuèlha de rota de l’Euroregion, per tal de bastir un futur resilient d’aicí a 2030. Prevei de promòure la diversitat culturala dins l’Euroregion e una cultura dobèrta sul bacin mediterranèu, e solidari amb d’autres territòris.

Per tot depaus de dossièr de candidatura a un apèl a projèctes emeses per l’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa, volgatz prene coneissença dels documents aplicables a respectar, en complement del reglament de cada apèl.

Per las entitats e autonòmas interessadas en participar a projèctes culturales, que cercan de possibles sòcis o se vòlon far conéisser a autras entitats, podètz ramplir aquel formulari amb las vòstras donadas de contacte e informacions ligadas als projèctes. D’aquela forma, poirem transferir la vòstra peticion o aufriment a las agéncias e actors culturales dels territòris tanguts per agrandir la vòstra ret de contactes.

Webinari de presentacion de l’APC23 e contacte amb possibles socis de projèctes, lo 14/06/23 a 10o30
Inscripcions AICÍ


Descargar:

Reglament de l’Apèl de projectes:

Per las entitats e auto-entrepreneires desirant participar a de projèctes culturals recercant de possibles partenaris o desirant se far conéisser d’autras entitats, podètz emplenar aquel formulari amb vòstras coordenadas e informacions ligadas als projèctes. Ansi, poirem publicar vòstra demanda dins la plataforma WIIN per facilitar la recèrca de partenàrias.
Podètz egalament utilizar los hashtags #EPMpartners #APC23 per trobar de partenaris sus las rets socialas.

 


Descargar:

Reglament de l’Apèl de projectes:
Reglament APC23 (FR)

Formulari de candidatura :
Plataforma de candidaturas

 

 AMASSADA EUROREGIONALA DELS JOVES

2022 èra l’Annada europèa de la Joventut e l’EPM i a desirat contribuïr plenament amb una participacion melhora dels joves a l’accion de l’EPM e atal aténher los objectius de sa fuèlha novèla de rota. Atal, fin 2022, l’EPM a lançat un apèl a la participacion dels joves a la primièra Amassada euroregionala dels Joves e s’es constituïda amb de joves dels tres territòris.
En abril de 2023, un periòde novèl d’inscripcion s’obrís pels joves de Catalonha e de las Iles Balearas que desiran depausar lor candidatura coma membres de l’Amassada euroregionala dels Joves, amb la tòca de provesir los pòsts vacants dins cada territòri.

Destinataris

Tot jove que demòra en Catalonha o dins las Iles Balearas e qu’a entre 16 ans faits e 30 ans maximum. Los menors deuràn aver una autorizacion parentala notadament per poder participar i per se poder desplaçar en defòra de lor territòri nacional.

Objectius de l’amassada

  • S¡autosasir de subjèctes que li semblan importants de tractar.
  • Es un organ consultatiu, a aqueste títol, de l’EPM.
  • Far de proposicions als elegits de l’EPM per menar d’accions o propausar de metre en plaça de politicas especificas entre las tres regions sòcias.
  • Escambis e debates entre membres de l’amassada.
  • Conéisser e aprene lo foncionament de las institucions de cooperacion territoriala europèa coma las Euroregions.

Delai e foncionament

  • L’apèl a candidaturas serà obèrt del 12 d’abril fins al 5 de junh de 2023.
  • Notificacion a las personas causidas durant lo mes de mai

Las personas desirant presentar lor candidatura devon remplir lo formulari e los documents definits dins las basas.

Les personnes souhaitant présenter leur candidature doivent ramplir le formulaire e adjónher lor « letra de motivacion » en un format liure, es a dire sul supòrt de lor causida (escrich/dessenh/vidèo/son, etc.), tala que definida dins las basas.


Dobrir / Descargar :

Basas de l’apèl (CAT)
Formulari de participacion (CAT)
Autorisacion menors (CAT / FR)Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*