Per al reconeixement oficial ldel Català , Euscar , Gallec a la Uniò Europea

Pas endavant per al reconeixement oficial del català a la Unió Europea. Aquest matí, el govern espanyol ha demanat formalment que el català, l’èuscar i el gallec siguin llengües de ple dret a la UE, segons que ha pogut saber VilaWeb. Aquesta era una de les peticions que havia fet Junts per desencallar la votació de la presidència de la mesa del congrés espanyol

A les 8.18, l’ambaixador permanent de l’estat espanyol davant la UE, Marcos Alonso, ha notificat a la secretària general del Consell de la UE, Thèrése Blanchet, que l’estat volia modificar el reglament 1, que marca el règim lingüístic del bloc europeu, perquè el català, l’èuscar i el gallec fossin llengües de ple dret.

La notificació és una carta signada pel ministre d’Afers Estrangers espanyol, José Manuel Albares. La petició per a oficialitzar el català, l’èuscar i el gallec es pot resoldre el 19 de setembre, quan és convocada la pròxima reunió del Consell, que es farà a Brussel·les i presidirà Pedro Sánchez.                                  Info / VilaWeb.cat  17-8 -2023

 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*