TV-OCCITANIA PAIS NÒSTRE A LA DIADA DE CATALUNYA LO 11 DE SETEMBRE

La manifestació d’enguany de la Diada de Catalunya serà formada per quatre columnes, que sortiran diluns 11 de setembre a 16 oras 30 de quatre punts simbòlics de Barcelona: la Ciutat de la Justícia, l’escola Proa, l’estació de Sants i la seu de l’Agència Tributària a la plaça del Doctor Letamendi. Totes quatre columnes convergiran a la plaça d’Espanya, rebatejada per l’entitat plaça del Primer d’Octubre.

La Diada 2023 arriba en un context de ressaca electoral, amb els partits independentistes essent clau en un possible acord d’investidura d’un president del govern espanyol. Per la seva banda, Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural consideren que la manifestació d’enguany és una bona ocasió per a refer la unitat de l’independentisme i exhibir múscul sobiranista.

Com és habitual de fa anys, l’ANC organitza la principal manifestació independentista, que tornarà a fer-se a Barcelona. Òmnium Cultural i l’esquerra independentista també organitzaran actes.

El lema triat per l’ANC per a la Diada d’enguany és “Via fora”, una frase d’origen medieval que anima a defensar el país i les llibertats. Els colors seran el blau i el groc, que són els de la bandera europea. Bo i aprofitant que enguany la Diada coincideix amb la presidència espanyola del Consell d’Europa, l’ANC pretén de reclamar més responsabilitat política a la Unió Europea en el conflicte polític català.

                                          VilaWeb.cat

        . LO 11 DE SETEMBRE A BARCELONA : REPORTATGE DE L’EQUIPA DE TV- OCCITANIA PAIS NÒSTRE
      
                                Site pais-nostre.eu  sur Facebook : lopaisnostre   

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*