Municipalitats Catalanas sens Frontièras

Mai d’una centena d’elegits de 66 comunas del nòrd e del sud de Catalonha se reüniguèron divendres passat a Sant Cebrià de Rosselló per fi  de crear de ligams, de desvolopar de projèctes amassa dins certans camps coma l’educacion, la cultura e l’economia, e de cambiar la representacion mentala de la frontièra politica entre los estats espanhòl e francés. L’eveniment se menèt a bon tèrme en seguida de l’inciativa de l’associacion culturala Angelets de la Tèrra.

La jornada amassèt de cònsols màgers, de cònsols e de representants de divèrsas municipalitats, e culminèt amb la signatura pels elegits d’una “Carta de las Municipalitats Catalanas sens Frontièras“ que sollicita de las comunas que designen una persona encargada d’establir d’escambis entre lo nòrd e lo sud, de participar a de reünions, de convidar de representants d’autras municipalitats e d’organizar d’activitats per refortir los ligams.                     Info / Jornalet

 

 

 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*