Collòqui de Narbona : un article dins Jornalet

Narbona: collòqui sus l’autonomia d’Occitània

L’eveniment tractarà la question de l’autonomia regionala tant dins la region dicha Occitània coma dins la rèsta del país occitan

 

L’eveniment, que se debanarà dins la Sala Lacroix del Palais del Trabalh, tractarà la question de l’autonomia regionala tant dins la region dicha Occitània coma dins la rèsta del país occitan
L’eveniment, que se debanarà dins la Sala Lacroix del Palais del Trabalh, tractarà la question de l’autonomia regionala tant dins la region dicha Occitània coma dins la rèsta del país occitan | Wikimedia commons / Tournasol7

 

Lo dissabte 27 de genièr, a Narbona, se tendrà un collòqui entitolat “Occitània per mai d’autonomia”, organizat pel movement País Nòstre. L’eveniment, que se debanarà dins la Sala Lacroix del Palais del Trabalh, tractarà la question de l’autonomia regionala tant dins la region dicha Occitània coma dins la rèsta del país occitan.

Lo començament es previst a 9h30h e i seràn presents de conferencièrs coneguts coma Romièg Pech, istorian occitan, e Natalia Mader, professora de l’Universitat de Tolosa, que parlarà de la descentralizacion en França e de las regions en Euròpa. A mai, i aurà de debats sus las  de seguir per la cultura occitana, e i participaràn Gérard Zuchetto, Eric Fraj e Francis Fourcou.

La jornada comprendrà tanben la presentacion de l’obratge LaConvivéncia d’Alem Surre-Garcia (Trobavox) e una discussion sus l’Eurocongrès dels Païses Occitans e Catalans amb Jo Raimondi. Dins la sesilha del tantòst se farà una taula redonda moderada per Joan-Pèire Laval amb la preséncia de personalitats coma Joan-Loís Blenet, Maxime Maury, Joan-Luc Davezac e Jean-Charles Valadier.

L’eveniment culminarà amb un espectacle de cançons occitanas interpretadas per Mans de Breish, Eric Fraj e Gerard Zuchetto a 17h00.

Segon los organizaires, “de Corsega a Bretanha l’autonomia es sus la plaça publica! E l’autonomia es plan viva en Euròpa amb los Länder en Alemanha e dins las regions d’Itàlia, d’ Espanha o de Belgica”, e per tant “la question d’un vertadièr poder regional se pausa tanben per la region Occitània e per los païses occitans”.

Jornalet ( 10 de genièr de 2024 )

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*