Consulta sobre el nom del departament dels Pirineus Orientals

La presidenta del consell departamental dels Pirineus Orientals, Hermeline Malherbe, ha anunciat el calendari de la consulta sobre el nom del departament, actualment un terme totalment deslligat de la història i la identitat del territori. Aquest era un dels punts del programa de la campanya electoral del 2021 i avui ha presentat oficialment els terminis.

             A partir del febrer es constituirà un grup de treball per a determinar els termes de la consulta ciutadana i els noms presentats. El grup serà format per experts en dret, investigadors, referents de la cultura i la llengua catalanes, a més de representants de les cambres consulars (cambra d’oficis, cambra de comerç i indústria i cambra d’agricultura). És previst que enllesteixin la feina entre el maig i el juny; hauran de quantificar el cost del canvi de denominació i determinar els noms que es podrien sotmetre a votació. Sobre això, avui mateix France Bleu Rosselló ha revelat el resultat d’una votació en què han participat disset mil persones sobre el canvi de nom i que mostra que l’opció preferida és “País Català”, amb un 56% pels vots, seguit de mantenir el nom actual, és a dir, “Pirineus Orientals” (18%) i de “Pirineus Catalans” (17%).
                                 Info   Vilaweb.cat   ( 16- 1- 2024 )

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*