Val d’Aran Fèsta nacionala

Coma cada 17 de junh, era Val d’Aran que commemòre aué era sua hèsta nacionau, a on se rebrembe era recuperacion der autogovèrn damb era restitucion deth Conselh Generau d’Aran eth 17 de junh de 1991. Tradicionaument, es actes oficiaus comencen damb era recepcion pera sindica de totes es autoritats e des convidadi ena sedença deth Conselh Generau.  D’aquiu estant, se debane era desfilada des penons portadi pes representants de cada terçon enquiath Santuari de Mijaran, a on se hè er acte institucionau.

Tanben s’autrege eth prèmi 17 de junh, qu’arreconeish cada an as persones, entitats o collectius remercables pes servicis prestadi ara Val d’Aran enes encastres sociau, culturau, economic o esportiu. Enguan, eth prèmi s’autrege ara Associacion de Donants de Sang dera Val d’Aran.

 

Drapèus enes balcons

 

Coma s’a ja hèt en ans anteriors, eth Conselh Generau met ara disposicion drapèus d’Aran entà poder-los penjar en balcon o luder-los pendent era diada nacionau. Se tracte d’ua iniciatiua entà encoratjar as abitants que s’engatgen e s’interèssen per diada en tot lúder eth drapèu ena hiestra o en balcon.

Info /  Jornalet

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*