Festenal  » Los trobadors cantan l’art romanic  » Carole Delga

Lo festival « Los trobadors cantan l’art romanic » festeja aquela annada sa dètz e novena edicion. Virat cap a las culturas occitana, catalana e mediterranèa, aquel festenal milita en favor d’un accès a la cultura per totes en prepausant de concèrts de qualitat dins las zònas ruralas, en dinamizant nòstre important patrimòni religiós medieval. Mantun desenats d’artistas, majoritàriament installats en Occitània, seràn presents amb aquesta annada encara, de creacions originalas, de concèrts e conferéncias, aital coma de performàncias de poètas.

La Region Occitània sosten aquel festival que s’inscriu plenament dins l’ambicion que pòrta la Region en matèria de cultura.

La Region Occitània agís pel desvolopament d’una ofèrta artistica de qualitat, accessibla pertot e a totes los publics, una ofèrta que s’estaca a la difusion de nòstras lengas regionalas e promòu lo patrimòni excepcional d’Occitània. Mantun sites Unesco aculhisson lo festenal coma Capestang sul Canal del Miègjorn o Sant Guilhem lo Desèrt suls camins de Sant Jacme de Compostèla. Aquel festenal fa tanben ressonar las valors que nos abitan. L’art dels trobadors, inventors e passaires, pòrta de valors laïcas e umanistas. Demòstra la vitalitat de nòstras lengas regionalas, catalana e occitana.

Despuèi 2017, lo festival a tescut de ligams estreches de partenariat amb mai de cinquanta comunas e collectivitats dins nòstra region, per constituïr una ret de difusion d’una ofèrta culturala de qualitat dins de luòcs que ne son de còps alunhats. Aquela volontat d’accessibilitat s’aficha egalament per una politica tarifària exemplara.

Desiri a totas e a totes un excellent festival, ric en descobèrtas e en polidas emocions !

El festival « Els trobadors canten l’art romànic » celebra enguany la seua dinovena edició. Enfocat cap a les cultures occitana, catalana i mediterrània, aquest festival aposta per l’accés a la cultura per a tothom, oferint concerts de qualitat en zones rurals i potenciant, a la vegada, el nostre important patrimoni religiós medieval. Diverses desenes d’artistes, majoritàriament establerts a la regió Occitània, seran presents un any més, amb creacions originals, concerts i conferències així com actuacions de poetes.

La Regió Occitània dona suport a aquest festival que s’emmarca plenament en l’ambició cultural de la Regió.

La Regió Occitània treballa per desenvolupar una oferta artística de qualitat, accessible a tot arreu i per a tots els públics, una oferta que inclou la difusió de les nostres llengües regionals i promou el patrimoni excepcional de la regió Occitània. Diversos paratges reconeguts per la Unesco acullen el festival, com ara Capestanh, al canal del Migdia, o Sant Guilhèm dau Desèrt, pels camins de Santiago de Compostel·la. Aquest festival també posa en relleu els valors que ens guien. L’art dels trobadors, creadors i transmissors, no només vehicula valors laics i humanistes. Demostra, així mateix, la vitalitat de les nostres llengües regionals, catalana i occitana.

Des del 2017, el festival va teixir lligams estrets de col·laboració amb més de cinquanta municipis i col·lectivitats de la nostra regió, per a difondre una oferta cultural de qualitat a llocs que, de vegades, no hi tenen accés. Aquesta voluntat d’accessibilitat també es manifesta amb la nostra política tarifària exemplar.

Desitjo a tothom un excel·lent festival, ric en descobertes i en emocions!

Carole Delga

Présidente de la Région Occitanie .

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*