Occitanica+ … una estrategia numerica per l’occitan

https://www.aquodaqui.info/photo/art/grande/10640770-17519997.jpg?v=1479888818 

Occitanica+ : una estrategia numerica per l’occitan a l’ora de las novèlas practicas de l’informacion

En 2017, la Region Occitània / Pirenèus-Mediterranèa e la Comission europèa an provesida l’estrategia numerica elaborada per lo CIRDÒC a l’entorn de tres grands enjòcs per la lenga e la cultura occitanas a l’ora del numeric : la creacion d’un data center public per la salvagarda perenna de las donadas numericas del domeni occitan, lo desvolopament del portal numeric d’accès a las ressorsas del domeni occitan Occitanica e enfin lo desvolopament de la cooperacion amb los actors educatius, culturals, scientifics occitans per la produccion d’accèsses innovants a las òbras e als sabers.

Lo projècte Occitanica+ es programat sus tres ans, podètz tre ara navigar dins un environament novèl que vos donarà accès a 5 portals tematics e mai de 8’500 ressorsas enciclopedicas educativas e culturalas accessiblas gratuitament en linha

http://www.occitanica.eu

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*