Conselh de la Republica Catalana lo 30 d’octobre

https://imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2018/10/H_3411680-604x270.jpgEl Consell de la República ja té data naixement. Serà el 30 d’octubre, tres dies després del primer aniversari de la declaració d’independència, a Barcelona, al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. ‘El Consell per la República és un dels instruments imprescindibles per desplegar la República, atès que no hi hauria un equilibri si la legislatura caminés només sobre les institucions de la Generalitat i la mobilització social’, ha dit el conseller Toni Comín, una de les peces principals de l’organisme e la mà del president Carles Puigdemont.

En una reunió d’avui a un hotel de Waterloo, el president Puigdemont i el president Torra han explicat a representants polítics i socials quin és el pla d’aquest organisme. Torra ha explicat que s’ha desencallat una de les ‘peces clau’ de la legislatura, ja que el Consell de la República serà una ‘via d’acció republicana’. El president de la Generalitat ha dit que mantindrà tots els contactes perquè la CUP assisteixi a la presentació de la nova institució la setmana vinent. Per la seva banda, Puigdemont ha dit que s’ha acorat una ‘estratègia conjunta’ que els ha permès arribar a la creació del consell, i ha negat que els partits independentistes s’hagin desviat de l’objectiu.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*