Lo Conselh dept del Rosselhon per la liberacion dels presonièrs

El Consell departamental dels Pirineus Orientals, l’ens administratiu de Catalunya Nord, ha votat per unanimitat una nova moció per demanar a l’estat espanyol respecte per les llibertats i drets fonamentals pel que fa a la situació dels presos polítics catalans. La moció diu el següent:

‘Els passats 1 i 3 de desembre, quatre dels nou líders polítics i associatius empresonats a Catalunya van iniciar una vaga de fam, exigint que el recurs que han presentat en contra del seu empresonament, pugui ser transmès al Tribunal Europeu de Drets Humans (CEDH). Aquesta situació ens repta novament, sobretot perquè intervé mentre que aquests responsables estan empresonats injustament de manera preventiva durant més de tretze mesos. Una vegada més, nosaltres, elegits representants de l’Assemblea Departamental, sense pronunciar-nos sobre el lloc de Catalunya a l’estat espanyol, cridem a respectar els drets i les llibertats fonamentals. Pensem que aquestes dones i aquests homes han de poder comparèixer lliures, en plena possessió dels seus mitjans i havent preparat la seva defensa en les millors condicions. El seu alliberament contribuiria enormement a alleujar les tensions, provocacions i escalades de violència que continuen de manera preocupant a Catalunya.’

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*